Juhlat on siis nyt onnellisesti ohi ja valtakunnassa on yksi akateeminen lisää.

Juhlavieraat alkoivat saapua kutsutusti viiden aikaan ja kun suurin osa oli tullut nostimme maljan kesälle ja tietenkin mun valmistumisen kunniaksi. Toivotin vieraat tervetulleiksi ja tein samalla pienen esittelykierroksen, jotta kaikki vähän tietäisivät, mistä kenenkin tunnen. Sen jälkeen oli hetki vapaata seurustelua, jotta äiti ja sisko saivat salaatit ja muut tarjottavat laitettua esille. Salaatit tekivät hyvin kauppansa, vaikka niitä jäi juhlien jälkeen vielä monta kiloa. Arvio siitä, kuinka paljon niitä menee oli vähän väärä, mutta onneksi tohon suuntaan.

Seuraavaksi oli mulle yllätyksenä musiikkiesitys. Yksi paikallinen muusikko oli pyydetty soittamaan kitarkaa ja laulamaan. Se oli ihan mukava yllätys ja olipahan sitten vähän ohjelmaakin. Kiitokset vanhemmille! Sen jälkeen oli kahvittelua ja lopulta tehtiin booli. Sukulaiset ja lapselliset viihtyivät yhdeksään asti ja sen jälkeen kavereitakin vähitellen poistui. Lopuksi meitä jäi noin seitsemän ja puolen yön jälkeen suunnattiin keskustan rientoihin. Neljän jälkeen kaikki lähti hotdog kojun kautta nukkumaan. Mieskin jaksoi rilluta ihan loppuun saakka ja hän tuli mun luokse yöksi ja lähti sitten aamulla ajamaan kotiin päin.

Lahjaksi sain vaikka mitä. Yhden aidon Shampanjapullon coolerissa, Aalto Finlandia majakon siskolta, isovanhemmilta Marimekon käsipyyhkeitä x 6 ja kultaisen ranneketjun, helmikaulakorun Mieheltä, Marimekon kirkkaan punaisen pikkulaukun, Marimekon keittiökintaita ja peltiastioita ja salaattikirjan, 5 eriväristä Kivituikkua, rahaa, muutaman kirjan, Pentikin tuikkujuttuja, kukkia jne. Aika kalliita lahjoja vieraat olivat ostaneet, joten täytyy olla itsekin pihistelemättä seuraavalla lahjan ostokierroksella. 

Sunnuntaipäivä menikin sitten juhlista toipuessa, vaikka en krapulassa ollutkaan. Muuten vaan jäi yöunet vähiin ja kämppäkin oli niin kuuma, ettei siellä mitään kunnolla pystynyt nukkumaan. Sunnuntaina otinkin sitten pitkät päikkärit ja tänään heräsin ensimmäisen kerran vasta kymmenen aikaan, joten nyt elämä alkaa taas hymyillä.