Valmistujaisjuhla järjestelyt etenevät vähitellen. Kutsut on nyt lähetetty ja odottelen ihmisten ilmoituksia osallistumisesta. Kavereille kutsun lähetin sähköpostitse, mutta sukulaisille laitoin kutsun tavallisen postin välityksellä. Kun minusta ei ole kutsujen askarteluun, ostin valmiit kortit, johon vain kirjoittelin ajan ja paikan. Ostetut kortit eivät olleet mitenkään kauniit, vaikka yritin kierrellä kaikki kirjakaupat. Akateemisesta sitten päädyin ostamaan sellaiset yksinkertaiset kortit, jossa on punainen ruusu. Taisi olla juuri sellaiset kortit, johon mammakin olisi päätynyt, jos vielä eläisi. Toivottavasti sukulaiset ei siis säästä niitä rumiluskortteja, vaan heittävät ne menemään.

Kavereilta oonkin jo saanut varmistusta osallistumisesta juhliin. Muutama oli kuitenkin jo päättänyt mennä Ruisrockiin, joten ihan kaikki ei ole tulossa. Ihan hyvä niin, koska jos kaikki kutsutut ilmeistyisivät juhliin, olisi paikalla yli 70 henkeä ja tilanahtautta olisi havaittavissa.

Tarjoilut on myös menneet täysin uusiksi. Kalasoppa olisi tullut maksamaan noin 500 euroa ja se olisi tuotu vanhemmille jo kolmen aikaan. Ongelmana olisi siis ollut sen keiton lämpimänä pitäminen, koska kaverit ovat tulossa vasta seitsemän jälkeen, eikä se keitto oikein olisi kestänyt uudelleen lämmittämistä. Keittotarjoilusta päädyttiin siirtyä tavallisiin salaatteihin. Äiti pyysi työpaikkansa keittolasta pari reseptiä (Nuudeli- ja broilerisalaatit muistaakseni), jotka on tarkoitettu noin 50 hengelle. Niiden lisäksi tarkoituksena on tehdä yksi tavallinen vihersalaatti. Salaattien lisäksi tarjolla olisi hedelmiä ja mansikoita. Kahvin kanssa on vain kakkua ja karkkia, eikä ollenkaan muita piperryksiä. Muutamalla eri tarjottavalla on siis tarkoitus selvitä. Boolia juomaksi ja viinejä. Varmaan niitä pahvitötsiä, joita Alkosta saa.

Vaatepuoli on vielä auki. Jos vaikka tällä kertaa en ostaisikaan uusia, vaan yrittäisin vaatekaapista löytää jotain päälle pantavaa. Juhlien toinen pienoinen stressin paikka on Miehen osallistuminen. Vielä se ei ole täysin 100 % varmasti luvannut tulla kutsuille, mutta selkä seinää vastaan se on. Vaikka vuosi puolitoista ollaankin oltu yhdessä, ei se ole vielä tavannut mun vanhempia tai siskoa. Vähän muakin jännittää miten kaikkii menee. Tulevatko ne ollenkaan toimeen? Mun isällä ja Miehellä, kun ei ole niin  montaa vuotta ikäeroa, joten se voi aiheuttaa pientä kankeutta.