Eilen äidin kanssa istuttiin pitkään iltaa ja suunniteltiin juhlia. Vähitellen juhlat alkavat hahmottua ja kaikki alkaa olla suunniteltu. Mökiltä täytyy tuoda lisää tuoleja ja erityisesti puutarhatuoleja täytyy perävaunulla roudata kaupunkiin. Pihaan on tarkoitus pystyttää myös katos, jonka alle laitetaan pari pientä valkoista pöytää, joissa olisi ainakin boolia. Kukkia pitäisi myös kerätä joihinkin isoihin astioihin tai vain ämpäreihin. Tällä hetkellä pihassa kukkii pioneja ja kaksi suurta köynösruusua on juuri aloittamassa kukintaansa. Toivottavasti niiden huippu osuisi juuri ensi viikon lauantaihin.

Vieraat on siis kutsuttu viideksi ja heidät on tarkoitus ottaa vastaan ulkona ja ulkona myös juotaisiin tervetuliaismalja. Isä varmaan kohottaa maljan ja sanoo  muutaman sanan, vaikkei mikään puhuja olekaan. Mä varmaan kiitän sitten häntä ja toivotan vieraat vielä kerran tervetulleiksi. Mitään suuria juhlanumeroita ei tämän enempää ole ja musiikkikin taitaa tulla tavallisesta kasetti-cd-soittimesta. Pyydän yhtä kaveria tuomaan joitain levyjä, hänellä kun on niitä hyllymetreittäin. Tervetulotoivotusten jälkeen olisi vähän vapaata seurustelua ja tutustumista ja sen jälkeen tarjolla olisi salaatit ja leipää, suklaata, mansikoita ja kirsikoita. Myöhemmin sitten tulisi tarjolle kahvit ja kakku sekä suklaata, mansikoita, ja taas kerran kirsikoita.

Sukulaiset varmaan poistuvat tämän jälkeen pikku hiljaa ja muiden vieraiden kanssa siirryttäisiin vähitellen juomapuoleen. Ehkä illaksi lähdetään vielä kaupunkiin, mutta se on vielä auki.

Enää ei tarvita kuin kaunista ilmaa ensi viikonlopuksi, niin kaikki menee hyvin. Toivottavasti....