Kävin eilen äidin kanssa kauppakeskuksessa ostoksilla. Haettiin mulle jotain valmistujaisvaatteita. Olin jo päättänyt, että laitan yhden vanhan hameen, joka mulla on roikkunut kaapissa. Se on Marimekon puolhame, jossa on valkoisella kankaalla fuksianpunaisia appelsiinejä vai greippejäkö ne on. Sitten mulla on valkoiset balleriinakärkiset kengät, joissa on lyhyt ja pieni korko. Tarvetta oli siis vain puserolle. Kierrettiin Marimekko, Sokos, Lindex, Seppälä, Vero Moda ja River. Riveristä ostin sitten sellaisen hihattoman paitapuseron, jossa on vyötäröllä kietaisusysteemi. Paita oli kokoa 42, joten ehkä vähän suuri, mutta ostin sen kuitenkin. Sitä voi sitten joskus käyttää vaikka töissäkin. Sokoksesta ostin myös fuksianpunaiset puuhelmet. Ne oli vain pari euroa ja väri passasi tosi hyvin mun hameeseen, kun kotona sitä kokeilin. Joten vaatehuolet on nyt pois pyyhkäisty.

Mies vei eilen oman pukunsa pesulaan ja hakee sen sitten puhtaana tänään ruokkiksella tai töiden jälkeen. Se ei oikein kaupungilla vaateostoksilla viihdy, joten melkein arvasin, että se valitsee pesulareissun mielummin kuin menee ostamaan uuttaa pukua, vaikka se sen uhkasikin tehdä. Miehen tytär ei pääse juhliin, kun sillä on silloin kaverinsa häät. Ehkä parempi niin.

Olen myös vähitellen alkanut metsästämään itselleni asuntoa. Työt alkaa syyskuun ekana päivänä, joten sitä ennen haluan muuton olevan jo ohi. Suunnitelmissa onkin muuttaa elokuun alussa. Työn perässä ei onneksi tarvinnut lähteä toiselle puolelle Suomea, mutta noin 150 km pohjoisemmaksi kuitenkin. Asun tällä hetkellä yksiössä ja alan vähitellen olla aika kypsä pienessä kopperossa asumiseen. Haluan muuttaa vähän tilavammin ja kaksio onkin nyt haussa. Saunasta ei ole niin väliä, mutta kämpän on ehdottomasti oltava hyvässä kunnossa. 

Yhteen rivarin pätkään jo netin perusteella ihastuin. Se olisi ihan uusi ja hinta olisi 520 euroa + sähkö ja vesi. Sijainti on vähän kaupungin laidalla, mutta sentään samalla puolella kaupunkia kuin tuleva työpaikkakin. Hinta on siis tossa ainoana ongelmana. Kun yksin joudun sen maksamaan, on se aika iso summa kuukausittain maksaa vuokraa. Tolla summalla lyhentäisin asuntolainaakin jo vuoden aikana aika ison köntin, mutta kun töitä on tiedossa vain vuodeksi, ei oikein uskaltaisi kämppääkään ostaa. Seuraava työ voi taas olla ties missä, joten yhteen paikkaan ei voi liiaksi kiintyä.