Vähitellen alkaa tulla ajankohtaiseksi valmistujaisjuhlien järjestäminen. Juhlapäiväksi on jo valittu 8.7 ja teemana on puutarhajuhlat. Äidin kanssa olen juhlia vähän jo alustavasti ideoinut ja kutsuvieraslistaa päivittänyt. Vieraita on listalla nyt noin 70, mutta todennäköistä on, ettei kaikki kuitenkaan pääse osallistumaan, koska heinäkuun viikonvaihteet on kaikille kiireistä aikaa. Vieraiden lukumäärä pakottaa kuitenkin kutsumaan ihmiset vähän lomittain, joten sukulaiset ja vähän kauempaa saapuvat kutsutaan jo klo17 ja loput opiskelu- ja muista kavereista kutsutaan sitten klo 19.

Kutsut on tarkoitus pitää vanhempien omakotitalossa ja heidän pienessä puutarhassaan. Koska vieraita on kohtuullisen paljon tulossa, pitää juhlatilaa laajentaa puutarhan puolelle. Puutarhaan on tarkoitus pystyttää pieni katos, jonka alle laitettaisiin ruoka- ja boolitarjoilu. Mökiltä on tarkoitus tuoda puutarhakalusteita lisää, jotta puutarhassa voisi istuskella ja nauttia kauniistä Suomen kesäajasta. (Sateen sattuessa sisälle on vain mahduttava).

Tarjoilu ollaan ajatellu kuitata vain muutamalla eri tarjottavalla. Aluksi olisi tietty jokin kuohuviini.  Isän tuttu on luvannut tehdä lohikeittoa soppatykin tapaiseen astiaan, jota tarjoiltaisiin sitten tuolla puutarhassa. Keiton ohella tarjottaan tummaa leipää ja voimariinia. Tarkoituksena on myös tehdä lohitahnalla päälystettyjä leipiä, joten pienenpieni valinnan vara on. Makeana tarjottavana olisi täytekakku, joka on myös tarkoitus tilata jostakin leipomosta. Tarjolla olisi myös mansikoita pienissä rasioissa, jotta jokainen voisi ottaa itselleen yhden rasiallisen mansikoita ja syödä niitä sormin. Juomapuolena olisi sitten ainakin joku booli ja varmaan vielä viiniä ja olutta, ehkä siideriäkin.

Ensiviikolla pitäisi käydä ostamassa jotkut kutsukortit. Sukulaisille ja muutamille perhetutuille on tarkoitus lähettää kutsut postitse, mutta muille lähetän kutsun sähköpostitse. Toivottavasti onnistun lähettämään kutsut ennen juhannusta, jotta jokaisella olisi vähän aikaa valmistautuakin. Suurin osa kavereista kyllä jo tietää mun juhlista muutenkin, joten yllätyksenä se ei taida kuitenkaan tulla. Harmi vaan, että Ruisrock on juuri samana viikonloppuna, joten osa varmaan haluaisi mennä sinne, vaikkei mulla sinne mitään tarvetta olekaan. Kutsujen lähettämisen esteenä on vielä se, ettei virallisesta valmistujaispäivästä ole vielä tietoakaan. Proffa lupasi paperit juhannukseksi, joten siihen olen luottanut, mutta jos juhannus tulee ilman valmistumista, niin silloin kutsut on ehkä pakko siirtää vähintään viikolla eteen päin. Ensi viikon keskiviikkona olen menossa maturiteettiin, ja toivottavasti silloin tai vähintään loppuviikosta saisin proffalta sähkistä ja tietoa siitä, missä mennään.

 

Tämän viikon liikunnat:

Ma -

Ti Pace

Ke Uinti 45 min

To -

Pe -

La Hölkkä 35 min

Su: tarkoituksena on vielä lähteä salille