Vanhemmat olivat alkaneet miettiä sitä, mistä saataisiin pihalle lisää istumapaikkoja. Isä oli käynyt kierrätyskeskuksesta katsomassa, olisiko siellä joitain penkkejä halvalla meidän tarpeisiin. Muuta ei ollut kuin tuhottomasti sinisiä muovituoleja, jotka maksaisi 1 €/kpl. Myytävänä oli ollut myös samaan sarjaan kuuluvia neliskulmaisia pöytiä. Isä toi näytille yhden pöydän ja tuolin. Äiti oli löytänyt Anttilasta tuoliin pehmusteen 95 sentillä/kpl.

Mä kävin ne puutarhakalusteet sitten katsastamassa maanantaina ja tuomio tuli niille heti. Mä en halua puutarhajuhlia, jotka on kuorutettu muovikalusteilla, oli ne sitten minkä värisiä tahansa. Noi muovituolit on niin järkkyjä ja niissä on tosi hikinen istuakin vielä. Saavat mennä samaa tietä kuin tulivatkin. Nyt ollaan sitten osittain pattitilanteessa. Puutarhassa ei alun perin ole kuin vanha keinu, joten istumapaikkoja on sinne vähitellen pakko luoda ja uusiakaan ei ole nyt tähän hätään varaa ostaa eikä sukulaisillakaan ole lainata.

Tänään on tarkoitus ajaa mökille ja tuoda sieltä kaikki mahdolliset puutarhakalusteet. Ainakin siellä pitäisi olla kolme melko pientä pyöreää pöytää. Ne on tarkoitus peitää isoilla maahan saakka ulottuvilla valkoisilla pöytäliinoilla. Sitten sieltä on tarkoitus tuoda verannalle keittiön ruokapöytä ja siihen kuuluvat kaksi pitkää penkkiä. Sen lisäksi siellä on 6-8 sellaista melko pientä puista valkoista tuolia, joissa on metalliset jalat ja ne saa taitettua pieneen tilaan. Ne kuuluu kai yhteen niiden valkoisten pienten pöytien kanssa. Varoiksi mökin kellarista kaivetaan esiin myös meille joskus 90-luvulla ostetut kamalat valkoiset muovikalusteet. Toivottavasti sieltä löytyy muitakin penkkejä, jottei ihmiset joudu ihan koko aikaa seisomaan.

Lisää istumapaikkoja löytyy sitten talon sisältä, jonne vaivattu nyt pari kymmentä henkeä löytää istumapaikan. Ulkona olisi varmaan kivampi istuskella, mutta toisaalta jos sisätilat pyysyy viileinä ilmastointilaitteen avulla, voi olla, että viileä sisäilmakin alkaa vetää osaa ihmisistä puoleensa. Varsinkin ehkä vanhempaa sukulaisväestöä, jota ei kyllä kovin paljon ole tulossa.

Vieraita on siis tulossa näillä näkymin lauantaina klo 17 aikaan
sukulaisia 13 + 3 lasta
oma perhe 6 + 1 lapsi
kaverit 15 varmaa tulijaa ja 6 vielä epävarmaa.