Tutustuin sunnuntaina uusvanhaan kotikaupunkiini pyörän selästä. Aiemmin olen tutustunut tähän kaupunkiin vain kävellen ja autolla, joten pyörä antaa uuden mahdollisuuden tutustua kaupunkiin eri tavoin. Tavoitteena oli samalla kierrellä paikkakunnan kirpputorimarkkinat, mutta koska en ollut ottanut etukäteen juurikaan selvää, missä täällä on kirppiksiä, löysin vain pari.

En ole juurikaan ennen käynyt kirppiksillä, enkä ostanutkaan niistä mitään. Kesällä löysin iltatorilta Arabian Pomona purkin appelssiinikuviolla. Sain sen 7 eurolla, joten ostin heti pois. Muistelin joskus nähneeni Mamin luona lapsuudessani samanlaisen purkin luumukuviolla. Sisko oli joskus Mamin kuoleman jälkeen pelastanut sen purkin itselleen ja lahjoitti nyt sen mulle appelssiinipurkin pariksi. Näitä purkkeja olin nyt metsästämässä, mutta laihoin tuloksin.

Ensimmäinen kirpputori oli ulkosalla parkkipaikalla. Siellä oli monta myyjää ja jokaisella oli oma pieni pöytänsä, jolla tavarat oli esille. Tapahtuma vaikutti kotoiselta ja myyjät sopivan kotikutoisilta, josta olisi voinut ehkä Pomonan löytääkin. Toinen kirppis olikin sitten jo laajamittaisempi. Sillä oli vain yksi pitäjä, jolla oli suuret hallit täynnä kirppistavaraa, suurimmaksi osaksi vanhaa, mutta myös uutta romua oli joukossa. Siellä oli jos jonkin näköistä purkkia ja purnukkaa ja joukossa oli myös tutunnäköistä astiaa, joita vähän olisi tehnyt mieli jopa ostaa. Lapsuus tuli hyvin mieleen. Arabia-osastolla ei kuitenkaan tullut mitään ihanaa yllätystä vastaan, joten lähdin sieltäkin tyhjin käsin.

Keittiön ikkunalaudalla on yhä edelleen kaksi Pomona-purkkia, jotka kaipaavat vierelleen kolmatta. Ehkä punaista mansikkapomonaa...