Miehellä oli kauhea tarve lähteä matkalle rankan työrupeaman jälkeen ja se mennä paukautti ostaman meille äkkilähdöt etelään. Matkaan on noin kaksi viikkoa ja jouluksi tullaan Suomeen takaisin. Nyt pitääkin sitten alkaa suunnittelemaan tosisaan joululahjoja, kun ne on pakko ostaa ennen matkaa, jos ei tänäkin vuonna halua olla aatonaattona paniikkiostoksilla.

Kovin montaa lahjaa ei mun onneksi tarvitse ostaa, mutta nekin vähät tuottavat aikatavalla päänvaivaa. Isälle joutuu ostamaan vielä synttärilahjankin, joten en selviä hänestä edes yhdellä lahjalla. Joka vuosi hän toivoo sukkia ja kalsareita ja mä yritän ostaa sitten jotain muuta, mukavempaa. Kerran ostin yhdet kalliit merkkisukat ja se ei tainnut niiden päälle juuri tajuta. Ehkä pare olisi ostaa vaan sitä, mitä se toivoo, eikä ruveta sooloilemaan. Mutta noi toiveet on vaan niin tylsät. Ehkä ostan parit pörrösukat ja sitten jonkun urheilukerraston. Ne on vähän niin kuin sinne päin.

Äiti oli siskolta pyytänyt itselleen ja isälle kylpytakit. Siihen porukkaan voisin mäkin soluttautua, mutta olisi kuitenkin kiva olla joku omakin paketti heille. Äidille ostin jo aikaisemmin syksyllä 6 kappaletta Savonian pikkulusikoita, kun se kerran valitteli, että pikkulusikat on aina kaikki pesussa. Niiden lisäksi olisi kuitenkin kiva ostaa jotain pientä, mikä ei olisi niin kovin tarpeellista. Jotain hemmottelevaa, turhanpäiväistä, piristävää ja luksusta. Ehkä Kindermuna ei tällä kertaan täytä näitä edellytyksiä, mutta jotain pitäisi keksiä. Kirja ei oikein hänelle sovi, vaikka siihenkin olen joskus turvautunut. Karkkia tai muuta herkkua tulee jouluna muutenkin syötyä, joten ehkä ei.

Sisko on toinen ongelmavyyti. Yleensä olen ostanut jonkun puseron, tai ollut ainakin siskonmiehen makutuomarina, kun hän on ostanut siskolle vaatteita. Musiikkimakua ei mulla oo, joten cd:t ei tule kysymykseen. Kerran ostin DVD-leffan ja lupasin toimia lapsenlikkana, jotta he voivat sen rauhassa katsella, mutta sitä lupausta ei ole taidettu lunastaa näinä kolmena vuotena. Joten katsomatta on jäänyt varmaan sekin leffa. Kerran ostin Marimekon laukun ja sattumalta samana jouluna sain myös häneltä samanlaisen ja vielä saman värisenkin laukun. Ainakin silloin tuli ostettua yhtä arvokas joululahja. Mä tykkään itse kaikesta sisustus- ja kotikrääsästä, mutta se ei oikein siskolle istu. Ostin synttäriksi sille peltiset rasiat, joihin voi laittaa vaikka makaroonit ja riisit. Pidin niistä ihan hurjasti itse ja toivon, että hänkin niistä oikeasti piti. Tiedä siitä sitten.

Siskonpoika voisi saada oman ensimmäisen leikkikannettavan tietokoneen. Stokkan kuvastossa oli sellainen ja se voisi olla hyvä. Siinä opetetaan kirjaimia ja numeroita ja niissä tää poika on melko haka, nuoresta iästään huolimatta.

Siskonmiehen kanssa ollaan välillä ostettu paketit ja välillä ei. Hän yllätti mut pari joulua sitten ostamalla mullekin lahjan, ja mulla ei sitten tietenkään ollut hänelle. Korjasin tilanteen seuraavana vuonna, mutta sitten hän ei enää antanutkaan mitään. Oletin, että se yksi oli vain sellainen erikoistapaus ja jätin sitten viime vuonna lahjan ostamatta. Hän olikin sitten taas ostanut, joten tilanne on taas 2-1. Kyselin vähän siskolta tilannetta siitä, että onko siskonmies ostamassa mulle jotain, mutta vielä tilanne on auki. Hänellekin olisi varmaan jotain hyvä varata. Kirjamies hän on, joten siihen puoleen voisi tällä kertaa satsata. Tosin lukuaika voi olla vähän kortilla.

Miehen lahjaksi mulla on pari ideaa, mutta koska hän varmaan lukee tän kirjoituksen, niin jätän sen nyt ruotimatta. Miehentytär on joulun ulkomailla, joten hänelle ei ehkä tarvitse varata lahjaa. Me ei olla aiemmin vaihtaneet mitään lahjaa ja voi olla, ettei se niin kuulu heidän tapoihin, joten ehkä en osta mitään. Toisaalta näin yhden mainoksen, jossa oli kirja suomalaisista taiteilijakodeista. Sitä voisi käydä katsastamassa, ties vaikka olisi mielenkiintoinen. Sitten lahjan saa myös kaverin pari viikkoa sitten syntynyt pieni tyttö. Hänelle ostan jotain pientä ensitapaamisen kunniaksi.

Siinä taisi olla mun lahjottavat tänä vuonna. Lahjavinkkejä otettaan vastaan....