Viime vuonna alkanut puutarha kokeilu saa taas jatkua. Perustin pari viikkoa sitten uuden kukkamaan. Ihailin kanalan päädyssä olevaa raparperin kasvua ja totesin, että se kasvaa varmaan pihan aurinkoisimmassa paikasssa. Kanalan päädyssä on aikaisemmin ollut kukkamaa, josta on enää jäljellä vähän hiekkaista multaa ja muutama kevään ensimmäinen voikukan alku. Nyppisin kaikki voikukat pois (tuskin mistään sain juurta ihan kokonaan pois, joten kohta pääsee kitkemään samat kasvit uudelleen). Vanhan tuvan nurkalla lojuvista kattotiilistä tein uusvanhalle kukkamaalleni reunat. Traktorilla tuotiin pellolta multaa kukkamaalleni ja penkki oli valmis.

Tai siis ei sittenkään ihan valmis. Se pellonmulta oli pikemminkin savea, joten hieno kukkamaani koko pienen kolauksen. Toisaalta yksittäisiä multasäkkejäkään ei olisi ollut mahdollista ostaa ylenmäärin, jotta sen kukkamaan olisi saanut kokonaan mullattua pituutta kun sillä löytyy yli neljä metriä ja leveys vaihtelee vajaasta metristä noin 40 senttiin. Vähän se savi kuitenkin alkoi harmittamaan, joten ostin neljä säkkiä puutarhamultaa, joka on nyt tarkoitus pistää siihen maahan.

Yhden puutarhamultasäkin käytin jo kun ennakkoluulottomasti ja rohkeasti yöpakkaisista piittaamatta istutin penkkiin kaksi punaista köynösruusua, flammentanz tai jotakin sen suuntaista taisi ruusuissa lukea. Ostin myös viikolla pari punaisen liljansipulia. Nää kukat tai paremminkin taimet ja sipulit hukkuivat kukkamaalla kuin pieru saharaan, joten huomenna olisi tarkoitus katsastaa, josko jotain muitakin kasveja voisin siihen istuttaa. Vähän pelottaa mahdolliset yöpakkaset ja miksei aamupakkasetkin, mutta into on liian suuri, joten nyt ei voi enää perääntyä. Pakko päästä istuttamaan joku kasvi penkkiin vappuna.

Kukkapenkistä on tarkoitus tehdä samalla myös hyötymaa. Ajatuksissa on siirtää sinne ruohosipulin alku ja kasvattaa pari riviä salaattia ja joitain yrttejä. Mutta niiden kanssa en nyt vielä ennen kunnon kesän alkua ala hötkyilemään.