Töiden jälkeen suuntasin suoraan maauimalaan uimaan. Hyvistä päätöksistä huolimatta en ole käynyt nyt kesällä kuin pari kertaa uimassa maauimalassa. Mitään hyviä tekosyitä en ole keskinyt, vaan tekosyyt on olleet aika huonoja. Liian aurinkoista ja siksi liikaa porukkaa, huono ilma, väsyttää, ei huvita, menen huomenna...

Järvessä olenkin uinut sitten senkin edestä. Joku kolme kertaa viikossa ollaan käyty kunnan saunassa ja uimassa. Nyt tunnelma saunalla on ihan toinen kuin talvella. On kesäasukkaita, paikallisia lapsineen ja paljon vieraita naamoja. Talvella harvoin oli ihan outoja kasvoja, mutta nyt kesällä ei yleensä tunnista ketään. Keskustelua ei saunassa myöskään juuri synny, vaan joko ollaan hiljaa tai sitten jokainen juttelee kaverilleen. Ja eniten ehkä harmittaa osa lapsista. Uskon olevani kohtuullisen lapsirakas, mutta en voi ymmärtää niitä lapsia (tai siis paremminkin heidän vanhempiaa, jotka eivät kiellä lapsiaan), jotka jaksavat kiljua laiturilla ja vedessä lähes koko ajan, hyppiä laiturilta lähes muiden uimareiden niskaan, roikkua portaissa niin, etteivät muut pääse kulkemaan niistä jne. Mun vanhemmat eivät olisi sallineet tällaista remuamista, ja toivottavasti mäkin sitten joskus jaksan pitää omat lapseni kurissa.

Järvessä uiminen on vähän turhan pulikoimista mun makuuni. Uimalassa pystyy uimaan reipasta vauhtia ja vähän paremmalla tekniikalla, joten uimista siellä voisi kutsua jo ihan kunnon urheilusuoritukseksi. Järvessä ei oikein voi uida mitään matkaa. Siinä on kyllä yksi saari, jonka olen vuosittain kiertänyt, mutta se on vähän liian pitkä matka, että sitä viitsisi joka kerta tehdä. Toisaalta se herättää vähän liikaa huomiota, vaikken sitä mitenkään ainoana olekaan kiertänyt. Tänä vuonna kierros on vielä tekemättä, kun vesi on jotenkin ollut vielä oudon kylmää tai sitten on tuullut liikaa.

Maauimala vie siis tällä kerralla kesäuinnista pisteet!